Žilina sa rozdelí na sever a juh – prihláste sa do futbalového turnaja

24.08.2013 Žilina

Žilina 23. 8. 2013 – Námestie Andreja Hlinku v Žiline bude 5. a 6. septembra znovu patriť futbalu. Šiesty ročník nonstop turnaja „Sever proti Juhu alebo Žilinčania sa bavia futbalom“ je určený pre školy, kluby, úrady, organizácie, firmy, podnikateľov i partie (4 + 1 hráč). Vstup na turnaj je bez poplatku, zahrať si môže každý, stačí zaregistrovať vlastný tím v jednom z dvoch družstiev – Sever alebo Juh na stránkach www.sport.zilina.sk. Hlavným partnerom tohto podujatia organizovaného Mestom Žilina je spoločnosť Kia Motors Slovakia s.r.o

V roku 2008 prvý raz ožilo centrum Žiliny futbalom. Odvtedy sa na Námestí Andreja Hlinku na mantinelovom ihrisku s umelou trávou, prípadne na piesku, pravidelne počas dvoch dní konajú nonstop futbalové zápasy. Minulý rok sa turnaj hral premiérovo na piesku, čo bolo pre hráčov náročnejšie a aj gólov bolo menej. Celkovo sa prihlásilo viac ako 90 futbalových družstiev. Z víťazstva sa radovali hráči Severu, ktorí zvíťazili celkovo 130:108 a tým sa ujali vedenia v dueli 3:2. Tento rok sa Sever proti Juhu uskutoční opäť na piesku a pre víťaza je pripravený putovný pohár. Súčasťou turnaja budú aj detské atrakcie a ďalší sprievodný program.

Prihlasovanie na turnaj Sever proti Juhu – do 2. septembra
Podujatia sa môže zúčastniť každý tím, ktorý sa zaregistruje do 2. septembra v jednom z dvoch družstiev – Sever alebo Juh na stránkach www.sport.zilina.sk/o-sever-proti-juhu. Prvých 80 prihlásených družstiev získa od organizátorov hodnotný darček!!!

Pre prihlásené družstvá
Turnaj sa hrá za každého počasia. Každé mužstvo odohrá jeden zápas, ktorý bude trvať cca 30 minút (závisí to od počtu prihlásených družstiev). Rozpis zápasov bude zverejnený od 3. septembra. Počet hráčov na ihrisku: 4 + brankár. Striedanie ľubovoľné. Hrá sa na piesku podľa pravidiel plážového futbalu a pravidiel tohto turnaja. Družstva vľavo hrajú za Sever, družstvá uvedené vpravo hrajú za Juh. Každé družstvo sa prihlási minimálne 15 minút pred zápasom v organizačnom stánku na Námestí Andreja Hlinku. Pokiaľ družstvo nemôže na zápas prísť, je nutné to okamžite nahlásiť na telefónne číslo 0908 930 083. Ak tak družstvo nespraví a na zápas nepríde, v budúcnosti nemôže na turnaji a podobných športových aktivitách štartovať!!

„Verím, že Žilinčania si futbal na piesku opäť užijú a zároveň sa príjemne zabavia. Bude to zaujímavý duel medzi Severom a Juhom, v ktorom od minulého roku vedie Sever,“ povedal primátor mesta Žilina Igor Choma.

Sever proti Juhu je súčasťou Žilinského kultúrneho leta 2013, ktoré prebieha počas mesiacov júl, august a september. Bohatý program pre všetky generácie pripravilo Mesto Žilina v spolupráci so svojimi partnermi. Podrobnejšie informácie, program a fotogalériu podujatí nájdete na: www.kulturneleto.eu.

PhDr. Pavol Čorba
hovorca mesta
 

Vyberte región